dimarts, 6 d’octubre del 2015

PIC DE BASTIMENTS (2.881,25m.) Refugi d'Ull de Ter - Coll de la Marrana - Bastiments

Enllaç de la ruta (GPS) per descarregar a WIKILOC

 MAPA DE LA RUTA
GRÀFICA DE DESNIVELLSegurament pensareu que és una sortida massa típica i fins i tot amb poc interès. Doncs per a mi ha estat un dia especial. Després de molt de temps tornar al Bastiments ha suposat retrobar-me amb la muntanya després de molt de temps.

Dit això, la ruta d’aquest diumenge va començar poc abans d’arribar a Vallter 2000, concretament a la corba on hi ha els indicadors per anar al refugi d’Ull de Ter. És una ruta molt coneguda i transitada per la qual cosa no hi ha cap problema per seguir les marques que es portaran al refugi amb un pendent constant i amb un paisatge que ens ho fa tot molt més fàcil. Creuarem l’incipient Ter quan encara no és més que un rierol. Des del refugi ens enfilarem fins al Coll de la Marrana i ja a dalt tombarem a la dreta per enfilar-nos a Bastiments.
El vent ha fet la pujada una mica més difícil però com sempre l’esforç ha tingut la seva recompensa.

Ha estat una ascensió especial i emotiva que em permet tornat a escriure quatre ratlles a aquest bloc. La muntanya té una atracció especial que mai s’oblida. Qui ha estat als seus cims sempre tindrà ganes de tornar-hi.