dimecres, 22 de maig de 2013

Via Romana del Capsacosta

Via Romana del Capsacosta 01/05/2013

Ruta amb nens
 
Àlbum fotogràfic a Picasa:   
https://picasaweb.google.com/105704862630619996586/ViaRomanaDelCapsacosta

Enllaç a Wikiloc per descarregar el track per a GPS:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4527281

GRÀFICA DEL DESNIVELL
 MAPA DE LA RUTA


Què és la Via Romana?
La Via romana del Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d'un període històric de gran transcendència per al nostre país.
Creada en època de l’Imperi Romà, la Via romana del Capsacosta és ben fàcil de resseguir. En diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl·lia, amb l'esmetada via principal.
Els murs, guarda_rodes i tota la resta d’altres elements de la Via romana del Capsacosta posen de manifest l'extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere.
RESSENYA: Turisme Garrotxa (http://www.turismegarrotxa.com/via-romana-del-capsacosta/via-romana-del-capsacosta_171_ca.html)

Aquesta ruta ens portarà per la Via Romana des de Sant Pau de Seguries fins a sant Salvador de Bianya.
Com dic al principi, aquesta és una ruta perfectament vàlida per fer-la amb nens, doncs el desnivell que hem superat és mínim, la ruta té, entre d'altres, una funció didàctica molt interessant a banda de la possibilitat de gaudir de la naturalesa .

Per fer aquesta ruta hem deixat un cotxe a Sant Salvador de Bianya que ens servirà per anar a buscar els vehicles que deixarem a Sant Pau de Seguries davant mateix del càmping d'aquesta població.
Des de davant el càmping continuem la carretera direcció Nord fins a trobar l'indicador que ens avisa que comença la Via Romana.
A partir d'aquest punt és del tot impossible perdre el camí que està molt ben senyalitzat.
Només hem de tenir en compte que hi ha punts senyalitzats com a variants on caldrà decidir si seguim per la via Romana o bé per la variant.
Aquestes variants el que fan és escurçar una mica el camí, evitant les ziga-zagues de la via  que servien perquè els carros que en aquell temps i transitaven poguessin superar amb més facilitat el desnivell.

Durant tot el camí anirem trobant rètols explicatius dels diferent elements que anem trobant.

Dades:
·         Des de Sant Salvador de Bianya a Sant Pau de Segúries amb cotxe... 15 minuts (pels túnels de    
       Collabós)
·         Duració del trajecte de la Via Romana amb esmorzar i parades incloses (forces per cert).. 3h.
·         Desnivell de pujada durant la primera mitja hora..... 100m. aprox.
·         Desnivell de baixada..... 450m. aprox.
·         A partir de la font de l'Arç no hi ha cap font per agafar aigua.